Over ons

Introductie
Mijn naam is Marjet, ik ben getrouwd met Francois en we hebben 2 kinderen.

Als kind ben ik opgegroeid met dieren. Hadden thuis een Ierse en Gordon Setter, poes, eigen pony’s, konijnen, vissen en waterschildpadjes. Heerlijk vond ik het om al die dieren te verzorgen. De buurman, die dierenarts was, mocht ik vaak vergezellen met visites en spreekuur.
Over ons 1

Toen ik op kamers ging en verpleegkunde en kraamspecialisatie opleiding deed, nam ik al snel een kat. Helaas geen hond, omdat ik daar teveel voor op mijn werk was. Mijn man was degene die steeds geen hond wilde, maar na jaren praten en een grote wens van mij en mijn dochter, hebben we in het najaar van 2012 onze hond gekregen. Het moest wel een hypo allergeen ras zijn, omdat onze dochter allergisch is. Na een aantal bezoeken bij de fokker, bleven de klachten weg en hebben we onze schat “My own Porche of the Beardie Bunch”, een driekleur gekregen. We hebben haar de naam “Boomer” gegeven, wat misschien niet zo’n handige naam voor een rashond is. Inmiddels noemen we haar Boomy.

Als keurfokker bij de HCN heb ik een examen afgelegd en een convenant getekend. In dat jaar ervoor heb ik veel boeken gelezen over kynologie, het fokken van rashonden, alles rondom zwangerschap, geboorte en de verzorging van teef en pups in die periode. Bij de Raad van Beheer heb ik workshops bijgewoond over DNA en regels/recht. Ook heb ik veel geleerd van andere fokkers.

Mijn doel is om gezonde Havanezers te fokken en ze hier een sociaal mogelijke start mee te geven.