Mijn Havanezers

My Own Porche of the Beardie Bunch (Boomy)

Kop album Boomy

 

DNA profile registered

 

 

 

 

 

Geboortedatum : 29-08-2012
Ecvo oogtest: cateraat/PRA vrij
Ecvo oogtest: vrij

Stamboom Boomy

Als pup van 8 weken kregen we haar mee naar huis. Het was toen een hondje van 2 kilo.Ik ben toen ze 9 weken oud was naar de Martin Gaus hondenschool geweest, waar we de puppycursus volgde. Heel belangrijk om haar verder te socialiseren , naast de opvoeding thuis. Hebben veel geleerd. Vervolgd door gehoorzaamheid, waar ze alles heel snel oppikte en het echt geweldig deed. Trics en trucs en concentreren kun je leren, waren leuke uitdagingen voor haar. Als je het eerste jaar goed investeert in de opvoeding, socialisatie, de geestelijke en lichamelijke uitdaging van de hond optimaal benut met een pup uit een goed nest en een leergierig nieuw baasje met goede begeleiding van de hondenschool, dan heb je voor de rest van je leven een geweldig leuke hond. Toen ze een jaar was, mocht ze wat leeftijd betreft op behendigheid. Wekelijks is het een feestje, wat een enthousiasme en snelheid.


Ik heb toen ook ringtrainingen gevolgd om haar en mijzelf te leren hoe je een hond moet showen. Naar 2 shows geweest, waar ze beide keren een zeer goed als beoordeling kreeg. Heb boeken gelezen over de kynologie, alles rondom zwangerschap , geboorte en verzorging de eerste 8 weken van de teef en pups en het fokken van rashonden. Bij de Raad van Beheer heb ik workshops bijgewoond over DNA en regels en recht. Als keurfokker bij de HCN heb ik een examen afgelegd en een convenant getekend. Ook heb ik veel geleerd van andere fokkers.

Opvoeding
Een feestje was het om haar op te voeden. Ze pikte alles snel op. Alleen het autorijden vond ze niks, omdat ze steeds wagenziek was. Door steeds korte ritjes te maken met een leuk doel in het vooruitzicht (wandelen in het bos), ging dit na veel oefening steeds beter en heeft nu totaal geen last meer van wagenziekte. Met een half jaar ging ze mee met ons op vakantie naar Toscane. Geen kind hadden we aan haar. Ze lag tijdens de autoreis heerlijk tussen beide kinderen op de achterbank en kreeg om de paar uur haar natje en droogje. Mee uit eten nemen geeft totaal geen problemen, gaat gewoon rustig onder de tafel liggen. Het leuke is ook dat ze makkelijk mee op de fiets kan. In een speciale hondenmand, geniet ze volop van de tochten die we maken.


Ze is lief naar iedereen en mensen smelten ook voor haar lieve vrolijke uitdrukking op haar gezicht. En als ze al haar kunstjes op commando doet, is iedereen verrukt van haar.

Andere honden
Drukke honden vindt ze niks. Wanneer de hond maar rustig is en het spel gelijkwaardig, dan maakt de grootte niet uit. Met onze buurhond, een Berner Sennen reu, kan ze het prima vinden. Naar de meeste reuen is het een charmant dametje. Haar grootste vriendin is Baps, een Schapendoes, waar ze uren mee kan spelen.

De eigenschappen, die bij dit ras horen bezit zij zeker: speels, aanhankelijk, zachtaardig, intelligent, gezellig, zeer gevoelig, makkelijk op te voeden.

Pescatori havanese adorable Coco (Coco) 
coco aug'16

 

DNA profile registered

 

 

 
Geboortedatum : 15-01-2015
Patella Luxatie vrij
Ecvo oogtest: cateraat/PRA vrij
Hieronder bevindt zich de link naar de stamboom van Coco

Stamboom Coco

Coco is uit het eerste nestje gebleven, wat ik met Boomy had in 2015. Het was het kleinste pupje, maar liet zeker niet over zich heen lopen. Ze was erg op haar moeder gesteld en kon alles maken bij haar. Ze ontwikkelde zich als een vrolijk, sociaal, aanhankelijk mooie blonde dame met weelderig haar.

coco 4 mnd
Ook ben ik met haar naar de puppycursus, gehoorzaamheidscursus geweest. Het was leuk en leerzaam voor haar om zonder haar moeder zich daar verder te ontwikkelen. De behendigheid pakten we samen op toen ze 14 maanden was. Omdat ik dat zelf al kende, ging het heel makkelijk om haar alle hindernissen aan te leren. Ook zij vindt  het geweldig….maar de snelheid van haar moeder heeft ze nog niet…maar dat kan ook niet na 10 lessen.

Begin 2018 hopen we met Coco een nieuw nestje te krijgen.